Nieuws en persberichten

Samen staan we sterk!

Nieuws en persberichten

Huurders Organisatie Portaal " HOP Arnhem"
Huurders Organisatie Portaal " HOP Arnhem"
Inschrijving Dirk Zeldenrust Duurzaamheidsprijs 2020

We zitten midden in de corona- en economische crisis. Maar laten we de samenhang met de ‘groene’ crisis niet vergeten. Het is dringender dan ooit om in actie te komen tegen klimaatverandering, voor een circulaire economie en voor versterking van de biodiversiteit. Doe je ook mee?

De Club van Dirk nodigt kandidaten voor de Dirk Zeldenrust Duurzaamheidsprijs 2020 uit zich aan te melden. Zij reikt deze prijs jaarlijks uit aan een persoon of organisatie die – net als Dirk – vindt dat een betere wereld niet kan wachten. Doel van de prijs is duurzame activiteiten en projecten in Arnhem stimuleren.Voorgaande jaren ging de prijs naar Stichting RecaP en kledingatelier DierbaarGoed.
Huurders Organisatie Portaal " HOP Arnhem"
Huurders Organisatie Portaal " HOP Arnhem"
Nog maar twee jaar geleden was het verhaal dat er zo’n enorme trek naar de Randstad was en dat er maar weinig druk was op bijvoorbeeld de woningmarkt in het Oosten. Die trend begint echter te keren.

Gelderland en Overijssel hebben een noodsignaal afgegeven. De provincies verwachten dat de komende vijf jaar gezamenlijk zestigduizend huishoudens vanuit het westen te moeten huisvesten. Die huishoudens zijn op zoek naar betaalbare woningen. Deze verhuisstroom zorgt voor een versnelde groei van steden als Zwolle, Enschede, Arnhem en Nijmegen.

De trek naar de Randstad is overigens nog steeds gaande, maar de provincies wijzen erop dat het hierbij vooral om jongeren gaat en die laten meestal geen woning achter. De nieuwkomers zijn ouderen en gezinnen die op zoek zijn naar een geschikte woning. De komende 5 jaar hebben provincies 75.000 woningen nodig. Ze hebben hun plannen verwoord in het Woonakkoord Midden-Nederland.

Het gaat vooral om woningen voor starters, doorstromers en ouderen. De provincies willen dat woningcorporaties genoeg investeringsruimte krijgen om volop mee te doen. Ze pleiten daarom voor afschaffing van de verhuurdersheffing.

Aanpassing van de stikstofregelgeving is ook van belang vinden de beide provincies. Vertraging door die problematiek achten ze niet aanvaardbaar. Ook vragen de twee om financiële hulp om het bouwproces te versnellen.
Huurders Organisatie Portaal " HOP Arnhem"
Huurders Organisatie Portaal " HOP Arnhem"
Ook tijdens de tweede coronagolf moet het aantal mensen dat hun huis uit wordt gezet „beperkt” worden. Minister Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken, D66) heeft de afspraken die ze begin maart daarover maakte met verhuurders- en brancheverenigingen verlengd tot januari 2021. Dat schrijft ze vrijd...
Huurders Organisatie Portaal " HOP Arnhem"
Huurders Organisatie Portaal " HOP Arnhem"
Het coronavirus heeft te veel ruimte gekregen om zich te verspreiden. Daarom is een gedeeltelijke lockdown noodzakelijk. Als we ons samen aan de basisregels en maatregelen houden, kunnen we corona onder controle krijgen.

Meer informatie ⤵️

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/nieuws/2020/10/13/gedeeltelijke-lockdown-om-besmettingen-terug-te-dringen

#alleensamen
Huurders Organisatie Portaal " HOP Arnhem"
Huurders Organisatie Portaal " HOP Arnhem"
Woningcorporaties krijgen de mogelijkheid om in 2024 bij de Belastingdienst een inkomensverklaring over 2022 op te vragen van huurders die op eigen verzoek een huurverlaging hebben gekregen op basis van het door henzelf opgegeven inkomen over de zes maanden voorafgaand aan het verzoek. Dit staat in....
Huurders Organisatie Portaal " HOP Arnhem"
Huurders Organisatie Portaal " HOP Arnhem"
Goedemiddag ,

We beginnen vandaag aan drie hele belangrijke weken die jarenlang effect gaan krijgen voor ons leven. Lockdown of niet? Dat is wat op het spel staat.

Dus dit wordt onze missie deze weken die wij nu ingaan, de lockdown voorkomen, in Arnhem en in heel Nederland. Door ons sociale leven deze drie weken in te perken. Het wordt moeilijk, maar wij kunnen het en het werkt, hebben wij geleerd in het voorjaar. In moeilijke tijden redt de nuchtere
dagelijkse discipline ons, weten wij in Arnhem maar al te goed.

Zoals vrijwel iedereen deel ik graag lief en leed met mijn kinderen, vrienden en stadgenoten, u en ik hebben met ons allen in Arnhem een hele moeilijke missie gemeen en ik merk aan de eerste reacties om ons heen dat wij de ernst inderdaad onder ogen zien. Ik vind sowieso de hele tijd al dat wij als stad met vallen en opstaan goed omgaan met deze moeilijke tijd - zo goed en kwaad als dat gaat.

Het ergste van een lockdown vind ik misschien nog wel de gedachte aan opnieuw het grote gebrek aan toegang tot onze geliefden in de tehuizen. En meteen denk ik ook aan
de dichte scholen, aan de achterstand die onze kinderen gaan oplopen. En ook voor onze horeca, andere middenstand en cultuur is een lockdown ronduit vreselijk.

Met deze drie weken van sociale beperking gaan wij ook onze welvaart redden van een nooit eerder vertoonde armoedeval. Want wie lockdown zegt, zegt immers faillissementen en wie faillissementen zegt; zegt werkloos. Zegt armoede.

Armoede is levensgevaarlijk. Overal in Nederland blijkt het verschil tussen rijke en arme wijken maar liefst zes jaar – ook bij ons. Zes! Anno 2020! Erger nog, weten de huisartsen: tussen arm en rijk, tussen laagopgeleid en hoogopgeleid zit een verschil van vijftien gezonde levensjaren. Vijftien! We zien dat gezondheid in deze tijd prioriteit nummer één wordt.

We hebben in deze weken dus een missie van levensbelang in onze handen. Dat was wat op tafel lag, toen wij als veiligheidsregio’s maandag met minister Grapperhaus dit kabinetsbesluit hebben doorgesproken. Het kan niet anders: thuis maximaal drie mensen uitnodigen, in principe thuiswerken, met maximaal vier mensen reserveren in het theater of restaurant, niet naar sportwedstrijden en niet na negen uur naar het café.

Allemaal om voor elkaar te organiseren dat wij de afstand in acht nemen. Want gelukkig is er maar één manier waarop wij corona kunnen krijgen en helaas is er op dit moment nog maar één manier om geen corona te krijgen:

afstand houden. Zo zitten wij niet in elkaar en toch gaat het. Want elkaar beschermen zit wel degelijk in het systeem van de Arnhemmers. Met elkaars steun doorstaan wij dit.

Eén nies, één hoest, en het virus kan weer uitslaan, als vuur dat op zoek is naar brandstof.

Alle updates en berichten zien? Ga dan naar onze facebook pagina HIER en like onze pagina!