Nieuws en persberichten

Samen staan we sterk!

Nieuws en persberichten

Huurders Organisatie Portaal " HOP Arnhem"
Huurders Organisatie Portaal " HOP Arnhem"
Leuker kunnen we het niet maken, wel inzichtelijker. Pak je spaarpotje er maar bij, want huurders en huiseigenaren betalen in 2020 meer aan gemeentelijke woonlasten. Vooral afvalstoffenheffing krijgen een duurder prijskaartje.
Huurders Organisatie Portaal " HOP Arnhem"
Huurders Organisatie Portaal " HOP Arnhem"
Zaterdagmiddag 1 februari zijn alle huurders van Portaal welkom bij de inloopbijeenkomst van Huurders Organisatie Portaal Arnhem (HOP Arnhem). Dit is een onafhankelijke organisatie die de belangen van de huurders van Portaal in Arnhem behartigt. Het bestuur laat tijdens deze bijeenkomst zien wat HOP...
Huurders Organisatie Portaal " HOP Arnhem"
Huurders Organisatie Portaal " HOP Arnhem"
Gemeente Arnhem en woningbouwverenigingen als Volkshuisvesting, Vivare en Portaal de afspraak hebben gemaakt om samen te onderzoeken aan welke huizen mensen met specifieke woonwensen behoefte hebben.
Huurders Organisatie Portaal " HOP Arnhem"
Huurders Organisatie Portaal " HOP Arnhem"
Wist je dat …

… elke woningcorporatie een Raad van Toezicht heeft?
… er minimaal één zetel in die Raad van Toezicht bestemd is voor een
huurderscommissaris?
… de huurdersorganisatie deze huurderscommissaris mag voordragen en deze voordracht ook bindend is?
Wist je dat je op deze manier écht invloed kunt uitoefenen vanuit je huurdersorganisatie?

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie!
https://huurdershuis.nl/contact/
Huurders Organisatie Portaal " HOP Arnhem"
Huurders Organisatie Portaal " HOP Arnhem"
Corporaties zitten krapper kas nu ze proberen de huurprijzen betaalbaar te houden en de belastingdruk, onder andere door de verhuurderheffing, toeneemt. Dat blijkt uit onderzoek van Finance Ideas.
Huurders Organisatie Portaal " HOP Arnhem"
Huurders Organisatie Portaal " HOP Arnhem"
𝗚𝗿𝗮𝘁𝗶𝘀 𝗯𝗼𝗼𝗺 𝗼𝗳 𝘃𝗼𝗴𝗲𝗹𝗵𝘂𝗶𝘀𝗷𝗲 𝘃𝗼𝗼𝗿 𝗔𝗿𝗻𝗵𝗲𝗺𝗺𝗲𝗿𝘀 𝗶𝗻 𝗱𝗲 𝗺𝗲𝗲𝘀𝘁 𝘃𝗲𝗿𝘀𝘁𝗲𝗲𝗻𝗱𝗲 𝘄𝗶𝗷𝗸𝗲𝗻

𝘝𝘢𝘯 20 𝘫𝘢𝘯𝘶𝘢𝘳𝘪 𝘵/𝘮 20 𝘧𝘦𝘣𝘳𝘶𝘢𝘳𝘪 𝘬𝘶𝘯𝘯𝘦𝘯 𝘣𝘦𝘸𝘰𝘯𝘦𝘳𝘴 𝘷𝘢𝘯 𝘥𝘦 𝘸𝘪𝘫𝘬𝘦𝘯 𝘉𝘪𝘯𝘯𝘦𝘯𝘴𝘵𝘢𝘥, 𝘕𝘪𝘦𝘶𝘸𝘦 𝘒𝘢𝘥𝘦𝘬𝘸𝘢𝘳𝘵𝘪𝘦𝘳, 𝘈𝘳𝘯𝘩𝘦𝘮𝘴 𝘉𝘳𝘰𝘦𝘬, 𝘚𝘱𝘪𝘫𝘬𝘦𝘳𝘬𝘸𝘢𝘳𝘵𝘪𝘦𝘳, 𝘒𝘭𝘢𝘳𝘦𝘯𝘥𝘢𝘭, 𝘚𝘪𝘯𝘵 𝘔𝘢𝘳𝘵𝘦𝘯, 𝘊𝘰𝘦𝘩𝘰𝘰𝘳𝘯, 𝘒𝘳𝘰𝘯𝘦𝘯𝘣𝘶𝘳𝘨, 𝘥𝘦 𝘖𝘷𝘦𝘳𝘮𝘢𝘢𝘵 𝘦𝘯 𝘙𝘪𝘫𝘬𝘦𝘳𝘴𝘸𝘰𝘦𝘳𝘥 𝘞𝘦𝘴𝘵 𝘻𝘪𝘤𝘩 𝘣𝘪𝘫 𝘥𝘦 𝘨𝘦𝘮𝘦𝘦𝘯𝘵𝘦 𝘈𝘳𝘯𝘩𝘦𝘮 𝘢𝘢𝘯𝘮𝘦𝘭𝘥𝘦𝘯 𝘷𝘰𝘰𝘳 𝘦𝘦𝘯 𝘨𝘳𝘢𝘵𝘪𝘴 𝘣𝘰𝘰𝘮 𝘦𝘯/𝘰𝘧 𝘦𝘦𝘯 𝘷𝘰𝘨𝘦𝘭𝘩𝘶𝘪𝘴𝘫𝘦 𝘪𝘯 𝘩𝘶𝘯 𝘵𝘶𝘪𝘯 𝘰𝘧 𝘰𝘱 𝘩𝘶𝘯 𝘣𝘢𝘭𝘬𝘰𝘯.

In deze tien Arnhemse wijken is de kans groot dat het in de zomer te warm wordt, zo blijkt uit de hittekaart van de gemeente Arnhem. Op deze plaatsen zijn ook steeds minder vogels en insecten te zien. Als het regent kan het water niet weg en lopen straten en tuinen onder. Door tegels te vervangen door bomen, struiken en bloemen wordt het zomers minder warm en kan regenwater snel de grond in bij een zware regenbui. En door te kiezen voor de juiste bomen en struiken hebben vlinders en bijen te eten. Met de nestkasten krijgen vogels een goede plek om te broeden.

𝗛𝗼𝗽𝗲𝗹𝗶𝗷𝗸 𝘃𝗲𝗲𝗹 𝗮𝗻𝗶𝗺𝗼
Wethouder Cathelijne Bouwkamp hoopt op veel animo voor deze actie: "de afgelopen zomer hebben veel mensen last gehad van de extreme temperaturen die ons land teisterden. Vooral op plekken waar veel steen en beton is lopen de temperaturen enorm op. Daarom willen we juist op die plekken meer bomen toevoegen. En meer bomen zorgen voor meer dieren en dus meer biodiversiteit. Daarmee snijdt het mes aan twee kanten."

𝗔𝗮𝗻𝗺𝗲𝗹𝗱𝗲𝗻 𝗯𝗼𝗺𝗲𝗻 𝗲𝗻 𝗻𝗲𝘀𝘁𝗸𝗮𝘀𝘁𝗷𝗲𝘀
Voor de actie is budget vrijgemaakt. Dat is niet oneindig. Daarom geldt: 'wees er snel bij' en 'wie het eerst komt het eerst maalt." Bewoners van de tien Arnhemse wijken kunnen op de internetsite van de gemeente een boom en/of nestkastje uitkiezen. Daarbij geldt: maximaal één vogelhuisjes en één boom per adres. De bomen zijn zo gekozen dat ze ook voor kleinere tuinen of balkons geschikt zijn. De jonge boompjes zijn tussen de één en anderhalve meter hoog met een kleine kluit of in een pot. Hierdoor zijn ze gemakkelijk te vervoeren. De nestkasten zijn bestemd voor vogels die veel voorkomen in de stad.

𝗔𝗳𝗵𝗮𝗹𝗲𝗻 𝘁𝗶𝗷𝗱𝗲𝗻𝘀 𝗡𝗮𝘁𝗶𝗼𝗻𝗮𝗹𝗲 𝗕𝗼𝗼𝗺𝗳𝗲𝗲𝘀𝘁𝗱𝗮𝗴
Op 18 maart, Nationale Boomfeestdag kunnen de eerste bomen worden opgehaald. Dat zal op drie locaties van Natuurcentrum Arnhem zijn, namelijk:

Stadsboerderij Presikhaaf (noord)
Stadsboerderij de Korenmaat (zuid)
De Molenplaats Sonsbeek (vlakbij centraal station)

𝗔𝗱𝗼𝗽𝘁𝗲𝗲𝗿 𝗲𝗲𝗻 𝗯𝗶𝗷
Arnhem Zoemt gaat dit voorjaar van start met de actie ‘adopteer een bij’. Door in meerdere tuinen in één wijk dezelfde planten te zetten, ontstaat er één groot leefgebied voor een speciale wilde bij. Op de website van Arnhem Zoemt (www.arnhemzoemt.nl) staat meer informatie. Vanaf maart staan daar ook adviezen voor de inrichting van de tuin en de keuze van tuinplanten. Zo worden Arnhemse tuinen voor bijen, vlinders en vogels een stuk interessanter.

https://www.arnhem.nl/Inwoners/wonen_en_milieu/uw_huis_en_het_milieu/Gratis_boom_of_nestkast

Bron Gemeente Arnhem

Alle updates en berichten zien? Ga dan naar onze facebook pagina HIER en like onze pagina!