Nieuws en persberichten

Samen staan we sterk!

Nieuws en persberichten

Huurders Organisatie Portaal " HOP Arnhem"
Huurders Organisatie Portaal " HOP Arnhem"
Ga je wandelen? Houd je dan wel aan de maatregelen. Want alleen als we dat allemaal doen, krijgen we het coronavirus onder controle 👈🏼 #samenisarnhemsterker

Ook de aankomende dagen gaat de zon volop schijnen ☀️. Komen de muren thuis op je af en wil je graag even een frisse neus halen? Wandel bijvoorbeeld eens door park Klarenbeek of park Angerenstein. Bezoek park Lingezegen of loop langs de Immerlooplas in Arnhem-Zuid. Ook de bosgebieden boven Arnhem zijn mooi. Hier zijn de paden vaak een stuk breder, waardoor het makkelijker is om tijdens je wandeling de afstand van minimaal 1,5 meter te houden. Opties genoeg! 🌳🌼

Update: We begrijpen jullie reacties. Dit is geen oproep om massaal naar buiten te gaan. Alle adviezen van het RIVM en de regels uit de noodverordening blijven natuurlijk voorop staan. Blijf dus zoveel mogelijk thuis, houd 1,5 meter afstand en schud geen handen. Als je ziek bent, blijf je sowieso binnen. En vermijd drukte en groepsvorming. Haal je even snel een frisse neus in de buurt, dan zijn dit goede opties - maar alleen als je afstand houdt en drukte vermijdt. De Steile Tuin en de Onderkade hebben we (deels) afgesloten omdat daar de regels niet werden opgevolgd.
Huurders Organisatie Portaal " HOP Arnhem"
Huurders Organisatie Portaal " HOP Arnhem"
Goedemiddag Arnhem,

Wij worden wakker in een stille stad. Geen leven in onze koffietentjes, bij onze kappers en in onze kledingwinkels. Wij staan in de modus van overleven, ook dat is een vorm van wakker zijn. Wij zien nu hele nieuwe dingen, hoewel wij die altijd al kenden. Zoals het besef dat gezondheid voor alles gaat, echt voor alles.

Dat vinden onze ondernemers ook. En zij delen met ons in Arnhem nog zo’n nieuwe corona-ontdekking die wij eigenlijk al kenden, maar nu haarscherp voor ogen krijgen: hoe graag wij elkaar zien. Ook onze ondernemers zien wij graag, wij willen ze terug in onze buurt. En zij missen ons ook. Maar allereerst gaan wij wakker en al die opmars van dat coronavirus tot staan brengen. Dus daarom halen wij met ons allen diep adem en accepteren de verlengde noodmaatregelen. Wij kijken met grote ogen naar onszelf; zo goed als wij ons kunnen aanpassen, wie had dat ooit gedacht?

Ook als overheid zijn wij klaar wakker. Onze wethouder Jan van Dellen heeft in Arnhem pijlsnel de loketten geopend voor onze ondernemers om uitstel van gemeentebelastingen te regelen en direct daarop ook voor de voorschotten voor ondernemers en zzp'er in acute financiele problemen; de eersten hebben het bedrag al binnen, nog voor het einde van maart. Ik sta er echt van te kijken. En ook de Rijksoverheid staat strak, met razendsnelle hulp. Want wij willen dat straks, zodra het virus in de touwen hangt, onze ondernemers hun deuren weer kunnen openen.

Dus mooie sterke ondernemers, blijf paraat voor de nieuwe tijd na deze crisis; accepteer het aanbod om uw medewerkers in dienst te houden, ook uw tijdelijke medewerkers en ook uw flexmedewerkers, want als u meer dan een vijfde van uw omzet hebt verloren, betaalt de overheid tot maar liefst negentig procent van de salariskosten. Maandag begint dit al, het is ongelofelijk maar ik zie het aan de mensen van de UWV, het gaat ze lukken; met deze recordsnelheid – alweer zo’n totaal nieuw corona-fenomeen. En overigens, voor de freelancers die hierbuiten vallen: de toegang tot de bijstand is voor zzp-ers tijdelijk onvoorwaardelijk en ook dat is nog nooit vertoond.

Onze ondernemers, nog maar nauwelijks bekomen van de unieke acute stilval, zijn zelf ook al toe aan vernieuwing. Dat is knap. Webinars en andere vormen van digitaal onderwijs zijn nu populair, net als de webcams. ‘We bereiden ons voor op een nieuwe tijd, wij willen nieuwe dingen leren’, hoor ik ze zeggen.

Wist u dat wij winkeliers kunnen helpen door in deze periode cadeaubonnen te kopen? Nu kopen en later besteden. Later is: hoe eerder, hoe beter. Beter dankzij de nieuwsgierigheid en ondernemerslust als kostbare eigenschappen van ondernemers. Maar eerder dankzij onze discipline: thuis blijven, de elleboog, het papieren zakdoekje, de zeep en de afstandsregel: anderhalve meter.

Hou vol!

Warme groet,
Huurders Organisatie Portaal " HOP Arnhem"
Huurders Organisatie Portaal " HOP Arnhem"
Het ❤️ van Arnhem klopt door in deze vreemde tijden.

#samenisarnhemsterker

📹 door Storyshot
Huurders Organisatie Portaal " HOP Arnhem"
Gemeente Arnhem
Het ❤️ van Arnhem klopt door in deze vreemde tijden. #samenisarnhemsterker 📹 door Storyshot
Huurders Organisatie Portaal " HOP Arnhem"
Huurders Organisatie Portaal " HOP Arnhem"
Helaas, we moeten nog wat langer wegblijven van onze favoriete stekkies in Arnhem. We verzamelden de eerste reacties onder Arnhemmers.
Huurders Organisatie Portaal " HOP Arnhem"
Huurders Organisatie Portaal " HOP Arnhem"
Honderden bossen bloemen

Bij 7 woongebouwen in Arnhem waar veel senioren wonen, zijn in totaal ruim 400 bossen gerbera’s bezorgd. Dat leidde tot vele mooie reacties: ter plekke, op veilige afstand van elkaar, maar ook belden en mailden diverse bewoners om te zeggen hoe blij ze met dit gebaar zijn.Praatje tegen de eenzaamheid

De bloemen zijn geplaatst in de centrale hal van de woongebouwen. Op een poster staat een korte toelichting. Op de poster wijzen we de bewoners ook op de actie “Praat met Portaal”. Mensen die behoefte hebben aan een praatje kunnen ons bellen. Gewoon om even te kletsen. Want voor sommigen is het wel erg stil en wellicht eenzaam geworden. We doen dit indachtig de woorden van koning Willem-Alexander: "Het coronavirus kunnen we niet stoppen, het eenzaamheidsvirus wel."
Huurders Organisatie Portaal " HOP Arnhem"
Huurders Organisatie Portaal " HOP Arnhem"
Huurders die in betalingsproblemen komen en kwetsbaren die verder in de verdrukking raken vormen voor woningcorporaties de grootste bron van zorg in d...

Alle updates en berichten zien? Ga dan naar onze facebook pagina HIER en like onze pagina!