Huurders Organisatie Portaal Arnhem

Over Ons

 

Het ontstaan van Huurdersorganisatie Portaal Arnhem

HOP Arnhem is ontstaan nadat Portaal Arnhem in juli 2015 een bijeenkomst organiseerde om te peilen onder geïnteresseerde huurders of er onder huurders behoefte is om een nieuwe huurdersorganisatie op te richten. Een aantal huurders hebben het toen op zich genomen om hier verder over na te gaan denken, onder de naam Kwartiermakers van Portaal. Deze Kwartiermakers zijn vervolgens onder begeleiding van Het Huurdershuis aan de slag gegaan. En dit heeft uiteindelijk geresulteerd in een nieuwe organisatie.

De organisatievorm van Huurdersorganisatie Portaal Arnhem

De Kwartiermakers van Portaal Arnhem hebben de organisatievorm bedacht zoals hier uitgebeeld.

In februari 2017 was het dan eindelijk zover, na een bezoek aan de notaris was stichting HOP Arnhem een feit.

Zie voor verdere info het volgende persbericht:
https://www.portaal.nl/over-ons/actueel/nieuws/huurders-woningcorporatie-portaal-arnhem-verenigd/

Het Bestuur

Agnes Verkaart

Agnes Verkaart

Voorzitter

Omdat ik het belangrijk vind dat er een sterke huurdersorganisatie op poten wordt gezet voor en door de huurders van Portaal Arnhem, heb ik daaraan een bijdrage geleverd als kwartiermaker.

Bij de oprichting van stichting HOP Arnhem besloot ik me langer in te willen zetten voor HOP Arnhem en werd ik tijdelijk voorzitter van deze stichting. De ervaring die ik heb opgedaan toen ik in het bestuur zat van de voorloper van HOP Arnhem, HBV De Sleutel, is daarbij goed van pas gekomen!

voorzitter@hoparnhem.nl

Marcel van Empel

Marcel van Empel

Penningmeester

Tijdens een bijeenkomst over de woonvisie 2025 raakte ik betrokken bij de oprichting van HOP Arnhem. Er was toen al vijf jaar geen huurdersorganisatie voor de huurders van Portaal Arnhem. Omdat ik het noodzakelijk vind dat er een huurdersorganisatie is die opkomt voor de huurders van Portaal Arnhem, heb ik me net als Agnes Verkaart en Henk Bolwiender als kwartiermaker daarvoor ingezet.

Op 27 februari 2017 werd stichting HOP Arnhem opgericht en werd ik penningmeester binnen het bestuur. Als bestuurslid vind ik de positie van huurders een belangrijk thema. Ouderen moeten in hun eigen buurt kunnen blijven wonen, woningen moeten goed geïsoleerd worden zodat woonlasten omlaag gaan en de veel te lange wachttijd voor een betaalbare woning moet worden aangepakt.

“Samen kunnen we meer bereiken” is mijn motto!

penningmeester@hoparnhem.nl

Ronald Wientjes

Ronald Wientjes

Secretaris

Sinds kort ben ik secretaris bij HOP Arnhem, maar al vanaf 1982 huur ik een woning van Portaal. Toen heette deze woningcorporatie nog AWBA: Algemene Woningbouwvereniging Arnhem.

Sinds de nieuwe Woningwet en de Wet op het Overleg Huurders-Verhuurder mogen huurders van Portaal meepraten over bijvoorbeeld de prestatieafspraken. Het gaat dan niet alleen over zaken die direct voor hen belangrijk zijn, maar ook over het aantal en de kwaliteit van goedkopere huurwoningen in Arnhem.

Zelf vind ik de betaalbaarheid van een huurhuis dat bij je past en een goede woonomgeving belangrijk. Maar ook ben ik van mening dat er in de toekomst voldoende betaalbare huurwoningen in Arnhem gebouwd moeten worden. Misschien hoeven we dan, voor het eerst na de Tweede Wereldoorlog, niet meer over woningnood te praten.

secretaris@hoparnhem.nl