NIEUW-RODEN – Huurders van Woonborg hebben grote belangstelling voor zonnepanelen. Dat bleek maandag tijdens de algemene ledenvergadering van Algemene Huurdersvereniging WOON in ‘t Dörpshuus NijRoon in Nieuw-Roden.

Veel huurders willen graag weten of op hun woning ook zonnepanelen kunnen worden aangebracht. Zij gaven dit aan in een interactief deel, waarin de huurdersvereniging de mening van de huurders vroeg over de thema’s betaalbaarheid, kwaliteit van wonen, beschikbaarheid, leefbaarheid en dienstverlening. Suggesties van huurders werden op grote behangrollen werden geschreven.

De huurders gaven ook aan graag te zien dat de doorstroming wordt bevorderd. Een jaar actief zoeken naar een woning is acceptabel, maar dat in sommige plaatsen eerst vijf jaar ‘punten’ gespaard moet worden absoluut niet.

WOON, dat het ledental in 2018 zal stijgen naar 888, gaat de komende tijd actief aan de slag met alle verkregen input.

Woonborg

Woningcorporatie Woonborg verhuurt woningen in de gemeenten Aa en Hunze, Haren, Noordenveld en Tynaarlo. AH WOON behartigt niet alleen de belangen van huurders, maar geeft ook advies en voorlichting aan haar leden.