Onafhankelijk advies

Deze organisaties helpen je verder

 

Onafhankelijk advies

Zit je zwaar in de problemen? Heb je een dringende vraag? Dan moet je hulp krijgen! HOP Arnhem biedt niet zelf individueel advies, maar we weten wel wie jou het beste verder kan helpen. Neem dus contact met ons op als je snel hulp nodig hebt!

Voor onafhankelijk en individueel juridisch advies op het gebied van huren en wonen, kun je (in volgorde van specialisatie) terecht bij de volgende organisaties:

  1. Het Wijkteam: voor individuele huurders is het wijkteam het eerste aanspreekpunt voor gratis advies op het gebied van huren en wonen.
  2. Het Juridisch Loket kan je verder helpen als het Wijkteam dat niet kan. Het Juridisch Loket geeft onafhankelijk juridisch advies over onder andere zaken rondom wonen en buren.
  3. De Sociaal Raadslieden zijn sociaal-juridische dienstverleners die gratis hun diensten aanbieden. Ze zijn onderdeel van Rijnstad en bieden hulp bij problemen met regels en instanties.
  4. Advocaat die specialist is in huurrecht.

Voor individuele huurders is het Wijkteam het allereerste aanspreekpunt voor advies op het gebied van huren en wonen. Wanneer het Wijkteam jouw vraag niet zelf kan beantwoorden of jouw probleem niet kan oplossen, dan ben je bij ‘De Huurdersbalie’ aan het juiste adres voor individueel advies. Van maandag tot en met donderdag kunnen huurders terecht bij het spreekuur van De Huurdersbalie. Er is spreekuur in Arnhem-Noord en in Arnhem-Zuid.

Wil je meer weten over wat Het Huurdershuis voor individuele huurders kan betekenen? Ga dan naar De Huurdersbalie.nl of bel met De Huurdersbalie: 06 – 54 97 63 80. Bij geen gehoor kun je een boodschap inspreken op de voicemail, je wordt dan zo spoedig mogelijk teruggebeld. De Huurdersbalie is open op maandag en woensdag tussen 9.00 en 12.00 uur en op dinsdag en donderdag tussen 13.00 en 16.00 uur.